Klachtenprocedure
De cliënt bespreekt zijn klacht met de zorgverlener. Als dit geen uitkomst biedt, dan kan de cliënt zich wenden tot de directie van Krimp. Als dit niet tot een oplossing leidt, dan kan de cliënt een schriftelijke klacht indienen. Deze klacht zal door onze interne klachtencommissie behandeld worden.
Als u met de directie niet tot een oplossing kan komen, dan kan de cliënt een klacht indienen bij de klachtencommissie van de brancheorganisatie Samenwerkende Particuliere Organisaties Thuiszorg (SPOT).
Procedure
De cliënt wendt zich bij voorkeur eerst tot degene tegen wie de klacht zich richt om te trachten gezamenlijk tot een oplossing te komen. De klager kan zich hierbij laten bijstaan door een vertrouwenspersoon van zijn keuze. Desgewenst kan een leidinggevende functionaris van de instelling bemiddelen.
Indienen klacht
De cliënt dient de klacht binnen drie jaar na het ontstaan daarvan schriftelijk in bij de klachtencommissie op onze adres. Als u dit wenst wordt door de instelling hulp verleend bij het formuleren van de klacht en indienen van de klacht. De klacht bevat de naam van de klager (en bij vertegenwoordiging tevens de naam van de cliënt) en de klacht.
Melding aankomst schriftelijk stuk
De secretaris van de interne klachtencommissie stelt de voorzitter van de klachtencommissie binnen vijf werkdagen telefonisch op de hoogte van de ontvangst van een schriftelijk stuk bestemd voor de commissie en roept een vergadering van de commissie bijeen.
Mogelijkheid minnelijke schikking
Bij ontvangst van een klacht waarbij nog geen poging is ondernomen om in direct contact met de beklaagde tot een oplossing te komen, neemt de voorzitter telefonisch contact op met de cliënt om de mogelijkheid hiertoe te bespreken en wijst tevens op de mogelijkheid tot ondersteuning hierbij.
Kennisgeving van ontvangst
De secretaris zendt binnen vijf werkdagen de cliënt een kennisgeving van ontvangst van de klacht.
Behandeling door de klachtencommissie, termijnen
De klachtencommissie behandelt de klacht binnen dertig dagen na ontvangst van de klacht en stelt binnen tien werkdagen na haar oordeel de cliënt en de beklaagde in kennis van haar oordeel over de ontvankelijkheid en bij ontvankelijkheid over haar oordeel over de klacht. Afwijkingen van deze termijnen worden schriftelijk en met reden omkleed en voorzien van een termijn waarop haar oordeel tegemoet kan worden gezien door de klachtencommissie medegedeeld aan de cliënt en de beklaagde.
Behandeling door de klachtencommissie, oordeel
Het oordeel van de commissie kan zijn:
• niet ontvankelijk,
• ontvankelijk doch niet gegrond,
• ontvankelijk en gedeeltelijk gegrond,
• ontvankelijk en gegrond.
Het oordeel van de klachtencommissie is gemotiveerd en bij (gedeeltelijke) gegrond bevinding zo mogelijk voorzien van aanbevelingen. De commissie zendt haar oordeel aan de klager en de beklaagde.
Vergaderfrequentie
De commissie vergadert achter gesloten deuren zo vaak als nodig is voor een tijdige afhandeling van de klachten dan wel voor een goede uitoefening van haar taak noodzakelijk is.